Temps: 1 hora
Ingredients (per 2 persones):
-
1 carbassa
-
70g d’arròs basmati
-
1 ceba
-
1 all
-
2 porros
-
un grapat de nous
-
formatge ratllat
-
oli d’oliva
-
sal
Preparació:
Partir la carbassa per la meitat, i posar-la dins el forn amb un raig d’oli fins que quedi ben cuita i puguem treure la polpa sense problemes. Tallem la polpa en daus i ho deixem reposar. Posem l’arròs a bullir i tallem les verdures i les coem en una paella amb una mica d’oli.
Quan l’arròs estigui cuit el saltegem a la paella amb la verdura, els daus de carbassa i les nous. Posem tota la barreja dins la carbassa i afegim el formatge ratllat per sobre. Ho posem al forn perquè quedi ben gratinat.
Consell:
Si és molt complicat partir la carbassa crua la podem introduir durant uns minuts al forn perquè s’estovi una mica. Podeu combinar les verdures que vulgueu.
Ull dietètic:
– Per completar-ho i fer un plat únic podem afegir-hi pollastre o llegums (llenties).
– És un plat molt ric en carotens.