El meu fill no menja

Alguns nens, a partir del primer any de vida, mengen poc i tenen menys gana. És una etapa en la que comença a conèixer el seu entorn i a crear vincle socials, el fet de menjar passa a segon grau. Quan els nens noten que ja estan tips deixen de menjar i es dediquen a altres coses.

En aquests casos és important no forçar-lo i sobretot no desesparar-se. L’angoixa o preocupació que puguin experimenta els pares es transmet al nen que, relacionarà l’àpat amb un moment desagradable i estressant.

Hi ha una sèrie de pautes dietètiques que es poden tenir en compte per tal d’afavorir a una ingesta correcte del nen o nena:

  • Com dèiem és important no forçar, enfadar-se o mostrar angoixa. Crear un bon ambient i donar exemple asseient-se tota la família junta a taula i menjant el mateix menú afavorireu a relacionar de manera positiva el moment de l’àpat.

  • Eviteu distraccions com llibres, televisió, jocs, etc. El millor que podeu fer és mantenir una conversa distesa.

  • Presenteu els plats de manera original: amb colors, formes, textures, salses, etc. Convideu-los a preparar l’àpat també és una bona manera de motivar-los.

  • Marqueu un horari d’àpats i eviteu picar entre hores. Intenteu que arribi a l’àpat amb gana i durant aquest que no begui líquids ni mengi pa per evitar que s’atipi abans d’acabar-se el plat.

  • Recomanem retirar el menjar que no s’hagin acabat al cap de 30 minuts. No allargarem els àpats, no volem que ho associïn amb malestar i avorriment.

  • Aconsellem no donar recompenses, però en cas de que sigui necessari opteu per premis que no siguin menjar.

  • Promoveu l’activitat física de la criatura, ajudarà a augmentar la gana.

 Si el vostre cas és més complicat i amb aquests consells no millora us aconsellem que visiteu un especialista que pugui valorar la situació i us doni unes recomanacions més específiques.

inapetencia_infantil.jpg?v=1278687118121

Deixa un comentari